יום רביעי, 28 בדצמבר 2011

מבחנים במערכת מוודל - מנקודת מבט טכנית


הזדמן לי, בתחילת השבוע 10.10.2011, התענוג להגיע ליום הדרכות ביחד עם הצוות הפדגוגי של מכללת אורנים. בדיוק באותם שעות, התרחש במכללה מבחן רב משתתפים (250 סטודנטים) במספר מעבדות מחשבים, במקביל. זה אינו המבחן הראשון שהם מעבירים. בשנה האחרונה, התבצעו מספר רב של מבחנים מהן אילו. ונראה היה שהצוות כבר רגיל להתנהלות הכרוכה בארגון המבחן. (אולי כדי שהצוות יכתוב על כך פרסום, בנפרד) בכל מקרה, נעבור לצד הטכני...

שרת מוודל בגירסה 1.9 עליו מותקן גם שרת MYSQL בגירסה 5.5 ו PHP בגירסה 5.3
12 גיגה זיכרון (3.6 מתוכם בשימוש! בלבד. כלומר, גם 4 גיגה מספיק) ומעבד Quad-Core AMD Opteron(tm) Processor 2378, 4 cores על מערכת הפעלה CentOS Linux 5.7 ב VM של VMWARE .

מהגרפים המצורפים, ניתן לראות כיצד במהלך השעתיים/שלוש של הבוחן היו מחוברים במקביל ובזמן אמיתי כ 60/50 משתמשים באופן תמידי ורצוף בדרך כזו או אחרת מתוך 250 הנבחנים. ובעיקר, ניתן לראות כיצד מעבד בודד הספיק לאורך כל זמן הבוחן בלי להתרגש (אפילו ביחס לפעילות בימים האחרים בשבוע) גם העומס לא היה משמעותי.

לצערי לא הספקתי לצלם תמונה של אלכס ספיר (אשר אחראי על מערכות המחשב במכללה) מחייך. בזמן המבחן. כאשר שאלתי אותו: "מה המצב? הכל בסדר?"
אני בטוח שאתם יכולים לדמיין :-)
Collapse this post


יום שבת, 24 בדצמבר 2011

תצוגת ציר זמן של רשומות ארועים מתוך פעילות בסיס נתונים

תצוגת ציר זמן בעזרת מסנן (filter) בשם Timeline עבור רשומות ארועים הכוללות תאריכים המצויות בפעילות בסיס נתונים Database בקורס מוודל Moodle



קישור להורדה של הרכיב (מסנן/filter) :
TimelineWidget

יום שישי, 23 בדצמבר 2011


האתר GetGNULinux זכה לאחרונה לתרגום נפלא על ידי +Yaron Shahrabaniוכעת מציג מידע חשוב לכל המשתמשים אשר מעוניינים לקחת צעדים ראשונים בעולם הקוד החופשי.
איך להתארגן על גנו/לינוקס! אתר פשוט וברור על לינוקס. | מה זה לינוקס? | למה לא Windows? | עצות לביצוע המעבר

יום ראשון, 18 בדצמבר 2011


מתמטיקה בהתכתבות (במוודל Moodle)

התכנית מעשירה תלמידות ותלמידים סקרניים ומטרתה לעודד חשיבה יצירתית. התלמידים יכירו נושאים מתחום מתמטיקה יצירתית אשר לרוב אינם נלמדים בבית הספר. בין נושא אחד לשני יהנו המשתתפים מהפעלות מקוונות, מאתגרות ומעוררות מחשבה בהנחיית מדעני המכון.
  •  במהלך השנה יפורסמו באתר האינטרנט שלנו ארבע חוברות אינרטראקטיביות. החוברות מלאות בפעילות מתמטית כיפית, אתגרי חשיבה ושאלות סביב נושא מרכזי המוצג למשתתף בצורה של סיפור מתמטי בדיוני. המשתתפים עונים על החוברות ומקבלים משוב מיידי שנכתב בידי מדעני מכון ויצמן.
  • פעם בשבוע, במועדים שונים, ניתנת למשתתפים הזדמנות לשוחח עם מדעני מכון ויצמן וכותבי החוברות בצ'אט ייחודי באתר בו אפשר להעלות שאלות על החוברת ולפתור חידות ושעשועי מתמטיקה. המועדים מפורסמים באתר התכנית.פורום מיוחד פתוח 24 שעות ביממה לכל משתתפי התכנית!  
  • מדי שבוע בשבוע יפורסם עלון שבועי, המכיל מידע שימושי וחידות מאתגרות להנאת המשתתפים.
  • באמצע שנת הלימודים יתקיים מפגש (אמתי – לא וירטואלי) עם ד"ר יוסי אלרן מנהל תחום הלמידה מרחוק בשני מוקדים (בצפון ובמרכז/דרום) ובו תועבר תכנית מתמטית משעשעת!
  • בסוף השנה מוזמנים המשתתפים לחצי יום כיף מתמטי במכון ויצמן למדע ובסיור נלווה בגן המדע על שם קלור (ללא תשלום נוסף).
הנושאים שיחקרו השנה הינם: מספרי ערפד, גרפים ומבוכים, הנדסה של נהגי מוניות ומשחק החיים.
התכנית מוצעת בשפות עברית, ערבית, אנגלית וספרדית.
גיל המשתתפים
התוכנית מיועדת לתלמידי כיתות ג'-ט':
כיתות  ג'-ד': רמה 1
כיתות ה'-ו': רמה 2
כיתות ז'-ט': רמה 3
         

למידע נוסף, הקליקו על הקישור: אתר מכון דוידסון למדע